Thuis

30 mei 2024 - Kapelle, Nederland

De laatste dag van de vakantie zijn we met de trein naar Dresden geweest. Met de Gästekarte reisden we tot Pirna gratis, en betaal je alleen van Pirna tot Dresden. Dat maakt reizen met OV goed betaalbaar.  We wandelden op ons gemak door de binnenstad en aten een Flammkuchen op een terras. Wat het weer betreft hadden we het best getroffen deze vakantie. De komende dagen zagen er minder fraai uit en we besloten een dag eerder terug naar huis te gaan. Eigenlijk zou René nog een week vrij zijn, maar het is bijna traditie dat tijdens onze reizen werk roet in het eten gooit. Toen we in Polen waren kreeg hij een telefoontje met de vraag of hij al thuis was en dat hij 5 juni voor 2 weken offshore gaat. Eenmaal thuis betekent dat een hoop geregel en nog even een dag naar cursus.

Gewoon mooi

De voortent is een handig compact formaat en is in no time afgebroken en opgeruimd. Tegen etenstijd waren we klaar voor vertrek. Zo reden we de volgende ochtend om half negen van de camping weg. Na eerst nog onze directe buren gedag gezegd te hebben. We zouden de terugreis in twee etappes doen, René vond het wel lekker gaan en het was voor de vrijdag redelijk rustig op de weg. Dus niks overnachting, hij reed in een ruk door naar huis, natuurlijk wel met de nodige pauzes. Nu rijd ik al jaren geen auto meer, en geloof me, er alleen maar naast zitten is minstens zo vermoeiend.

We hadden verwacht dat we eenmaal thuis de caravan voor de deur konden zetten. Het was al laat en de winkels gesloten.  Tot onze verbazing stond de straat vol met geparkeerde auto’s. Ergens een feestje? Dan maar op het naastgelegen parkeerterrein van de supermarkt. Daar zou dan vast commentaar op komen, maar het was even niet anders. De volgende dag zagen we waarom er zoveel auto’s in onze straat stonden. Er was een verderop gelegen straat afgesloten vanwege het ringrijden. Die dat trouwens in de stromende regen moesten doen. Door de stortbuien lukte het niet om de caravan leeg te halen en heb ik alleen het wasgoed eruit gehaald. Pas toen de winkels dicht waren en de lucht opgeklaard hebben we de caravan kunnen leegruimen en schoonmaken om hem zondag weer naar zijn stalling te brengen.

Het gras in de boomgaardVerregende papaver

In onze volkstuin stond het gras in de boomgaard een halve meter hoog, en zakte je weg in de zompige bodem. In de rest van de tuin viel de nattigheid mee en het onkruid was te overzien. De aanhanger ligt al vol met snoei- en ander tuinafval en de  eerste bloemkool en aardbeien zijn geoogst en lekker opgegeten. Heerlijk we zijn weer thuis.